Gyakori Kérdések

Lehet, hogy már meg is van rá a válaszunk!

Annak érdekében, hogy megkíméljük Önt az utánajárástól, összegyűjtöttük Önnek a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

A plusz jelekre kattintva megtekintheti a válaszainkat.

Gyakori kérdések

Egyéni és társas vállalkozásoknak havi szintű naprakész könyvelése, a mindenkori számviteli szabályok betartásával.

Könyvelési szolgáltatások:

Digitálisan vagy papír alapon átvett bizonylatok rögzítése
Bevallások, beszámolók készítése
Tárgyi eszközök analitikus nyilvántartása
Értékcsökkenés elszámolása
Könyvvizsgálatban való aktív részvétel

Az SZCS Könyvelőiroda egy digitális könyvelőiroda. Ellentétben a hagyományos könyvelő cégekkel, a modern technológia nyújtotta lehetőségeket felhasználva minden sokkal gyorsabban és kényelmesebben történik. A számláit asztali gépről vagy a mobilról be tudja küldeni részemre, ezzel is növelve a hatékonyságot. Az online lehetőségek mellett (pl.: számlafeltöltés stb..) személyes jelenlétemmel, konzultációkkal is segítem Üzleti Partnereimet!

Cégek teljes körű TB ügyintézését és bérszámfejtési feladatainak  ellátását vállalom.

Bérszámfejtési szolgáltatások:

Munkavállalók ki- és beléptetése
Egyszerűsített foglalkoztatottak bejelentése
Havi bérek elszámolása
Járulék bevallások határidőre történő leadása
Táppénz igények ügyintézése

Számomra nagyon fontos az, hogy az Üzleti Partnereimnek minden segítséget megadjak annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a vállalkozásukból és az idejüket a növekedésre és cégük folyamatos  fejlesztésére tudják fordítani!

20 éve dolgozom mérlegképes könyvelőként és ez idő alatt nagyon sok mindent megtapasztaltam már. Úgy gondolom, hogy a bennem felhalmozott rengeteg tudásanyag hatalmas értéket képvisel, melyet megosztok Üzleti Partnereimmel.

A tanácsadás során:

  • Segítek az adónemek és az adózás értelmezésében
  • És a legoptimálisabb adózási mód kiválasztásában

Számomra nagyon fontos, hogy azon leendő Üzleti Partnereim, akik most gondolkoznak azon, hogy önálló céget, vállalkozást indítanak megfelelően tudják értelmezni az adónemeket, adózási formákat, cégformákat hiszen ezek helyes kiválasztása az egyik legfontosabb mérföldkő egy cég vagy vállalkozás életében. 

20 éves mérlegképes könyvelői tapasztalatommal és tudásommal ezen területen is nagy segítséget tudok nyújtani partnereim számára! 

Cégindítás előtti tanácsadás során:

  • Segítek leendő Üzleti Partnereimnek a megfelelő cégforma és adózási mód kiválasztásában
  • Segítek a költségek, ráfordítások értelmezésében

10 millió forint árbevétel felett Mérlegképes Könyvelőt kell alkalmazni és a beszámolót is csak ő állíthatja össze. Nem kell kötelezően könyvelőt választania, abban az esetben, ha Önre nem igazak a fenti kritériumok, ért a könyveléshez és folyamatosan nyomon követi a jogszabályi változásokat. A kérdés ilyenkor mindig az, hogy ezzel jól járunk-e a jövőben, ugyanis a könyvelőn megspórolt összeget könnyen elveszíthetjük egy könyvelési hiba során.

A vállalkozásoknak a megalakulásuktól kezdve adatszolgáltatás- , adóbevallási és adófizetési kötelezettségük keletkezik, függetlenül attól, hogy végeznek-e gazdasági tevékenységet. Nullásan is be kell nyújtani a határidős bevallásokat.

Az SZCS Digitális Könyvelőiroda kedvező áron végez megbízható könyvelést. A könyvelési díjszabás szerint van egy alapdíj, mely meghatározott szolgáltatásokra vonatkozik. Amennyiben vállalkozása több számlával, könyvelési feladattal rendelkezik, akkor az alapdíj a plusz munkával arányosan növekedik.

A pontos részleteket és árakat egy személyes konzultáció után tudom kialakítani, ismerve az Üzleti Partnerem igényeit és vállalkozását.

Van még megválaszolatlan kérdése?

Vegye fel velem a kapcsolatot!

2890 Tata
Nagykert utca 55. A épület

Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00